Ukrudt i græsplænen

Træt af ukrudt i græsplænen? Prøv disse tips!

Ukrudt i græsplænen er en torn i øjet på enhver stolt plæneejer. Du vil gerne have en smuk, grøn græsplæne i din have, ikke en mark fuld af mos, kløver og mælkebøtter. Ukrudt er desværre ofte noget der kigger tilbage efter det er bekæmpet og forsvinder ikke bare fra din have. Så tid til handling! Men hvad er den bedste måde at håndtere ukrudt på? Og hvordan sikrer du dig, at det hele ikke kommer tilbage på ingen tid? Det hjælper vi dig gerne med. Med vores tips kan du bekæmpe ukrudt i græsplænen.ukrudt i græsplænen

Hvordan udvikler ukrudt sig i din græsplæne?

Selvfølgelig dukker ukrudt ikke op på magisk vis i din græsplæne. Frøene fra ukrudtet føres til din have af mennesker, dyr og vinden. Der er lidt du selv kan gøre ved dette. Det betyder dog ikke, at ukrudtet med det samme får chancen for at slå rod i din græsplæne. Forholdene på din græsplæne er meget vigtige for dette.

 Jo flere bare pletter du kan finde på din græsplæne, jo større er chancen for, at der gror ukrudt her. Andre forhold bidrager også til dette. Ukrudt vokser ofte under mindre gunstige forhold end græs. Det betyder, at ukrudtet hurtigt kan fortrænge dit græs, blot fordi det er mindre krævende. Fx vokser mos rigtig godt i skyggefulde områder, mens græs har sværere ved dette. Mos klarer sig også godt i et fugtigt miljø. Og på en jord med for få næringsstoffer vokser ukrudt også bedre end græs. Jo mindre sund din græsplæne er, jo mere sandsynligt er ukrudt i græsplænen.

Typer ukrudt der findes i græsplænen

Der findes mange forskellige typer ukrudt, som står klar til at angribe din græsplæne. Du kender helt sikkert kløver, mælkebøtter og mos, som er mange plæneejeres ærkefjende. Mos spreder sig der hvor der findes skygge, og vokser sig mere og mere ind på bekostning af græsset.

For at bekæmpe mos og ukrudt i  græsplænen er det godt at vide præcis, hvilken type ukrudt du har med at gøre. Selvom mange typer ukrudt kan fjernes på lignende måde, er der en forskel. Derfor er det første skridt for, at fjerne mos og ukrudt fra din græsplæne, at genkende den plante, du har med at gøre. Derudover kan typen af ukrudt fortælle dig noget om, hvordan det står til med jordens kvalitet.( Check om du også har gåsebiller)

Tid til handling! Sådan fjerner du ukrudt i græsplænen

Ukrudt i græsplænen

Når du har identificeret, hvilken slags ukrudt, der terroriserer din græsplæne, er det tid til at handle. Det første skridt er at fjerne ukrudtet fra din græsplæne. Bekæmpelse af ukrudt i græsplænen kan udføres på tre måder:
-Manuelt
-Med ukrudtsmiddel
-Anlæg kunstgræs

Fjern ukrudt manuelt

Manuel fjernelse af ukrudt er et arbejde det tager meget af din tid, og som mange mennesker ikke glæder sig til. Alligevel er det meget effektivt at tackle de ubudne gæster manuelt. Når du fjerner ukrudtet, skal du sørge for at fjerne hele plantens rod. På denne måde mindsker du chancen for, at ukrudtet hurtigt rejser sig igen. Det kan også hjælpe at vertikalskære din græsplæne. Dette fjerner f.eks. effektivt mos, men tager igen meget af din tid, og endnu mere tid end din græsslåning allerede gør.

Brug ukrudtsmiddel/sprøjtegift

Du kan bekæmpe ukrudt i græsplænen med ukrudtsmiddel. Der er forskellige produkter på markedet til dette job. Sørg altid for at vælge et pesticid, der ikke vil skade dit græs. Ellers mister du ikke kun ukrudtet, men også dit smukke græs. Det er selvfølgelig ikke meningen. Når du bekæmper ukrudt eller mos i din græsplæne med udkrudtsmiddel, er der dog en stor risiko for at et af disse midler ender nede i vores grundvand!
Du har måske også hørt om, at bruge eddike eller MCPA til, at bekæmpe ukrudt i din græsplæne. Til det må vi blot sige: lad være!

Både eddike og MCPA er skadelige for miljøet og bør derfor ikke bruges som sprøjtegift i haven. Det fede alternativ, er at vælge kunstgræs, til din græsplæne! Det er bedre for miljøet, og for dit eget helbred. Vores produkter afskilder igen mikroplast og er derfor ikke skadeligt for miljøet, og du undgår både at bruge skadelige ukrudtsmidler, samt bruge timevis af manuelt arbejde.

Ukrudtet er væk, hvad nu?

Du har fjernet ukrudtet i hånden eller med sprøjtegift, og har brugt meget tid på det. Men din græsplæne ser stadig ikke ud, som det flotte grønne græstæppe du gerne vil have. I stedet for alt det ukrudt, ser du nu grimme og bare pletter på din græstørv. Det betyder, at du endnu engang skal plante nye frø, samt vande og pleje din plæne konstant, for at græsplænen altid ser helt knivskarp ud samt pæn grøn udover hele plænen!

Heldigvis er dette også blevet super nemt at gøre noget ved.
Kontakter specialisterne i kunstgræs til haven fra Kunstgræs Danmark og sammen finder vi det perfekte kunstgræs til dit behov, så du slipper for mange timers bekæmpelse af ukrudt og pasning af græsset, og sikre dig en smuk grøn have året rundt!

Kunstgræs til haven

Efter du har lagt kunstgræs i din have kan du nyde en smuk grøn græsplæne året rundt. Du skal aldrig slå græs igen, slut med ukrudt, bare pletter og gult græs. Kunstgræsset fra Kunstgræs Danmark er den perfekte løsning til dig med en travl hverdag, eller en græsplæne, der ikke vil vokse. På grund af den tekniske udvikling er nutidens kunstgræstæppe meget smukt, naturligt og blødt, og kan derfor næsten ikke skelnes fra “naturligt græs”.( læs hvordan du selv lægger kunstgræs)

De fleste kunstgræs typer er flerfarvet og har forskellige grøn- og jordtoner for et naturligt udseende. Vores kunstgræs er meget vedligeholdelsesvenligt og er importeret fra Holland, hvor de har de højeste krav angående bærdygtighed. Derfor ved du, at du allerede der, begynder at træffe det rigtige valg med kunstgræs fra Kunstgræs Danmark.  Så slip for ukrudt i græsplænen, installere kunstgræs!

kunstgræs set fra siden kolding

DKK 149,00 Pr. M²

Send os en besked

Benyt formularen nedenunder, og kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop dit projekt, eller hvis du blot ønsker at vide mere. 
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!

Email:

kontakt@kunstgraesdanmark.dk

Mobil:

+45 61 26 25 78

+45 60 75 18 04