installer selv dit kunstgræs i haven

Hvordan installere jeg selv kunstgræs i haven ?

At installere kunstgræs i haven, på terrassen eller på altan er forholdsvist simpelt at klare selv, og er ikke sværere end f.eks at lægge fliser. Følg vores trin for trin guide til at lægge dit nye kunstgræstæppe fra Kunstgræs Danmark, så kan du bagefter nyde din nye flotte kunstgræsplæne i mange år frem!

Hvad skal du bruge, når du selv skal installere kunstgræs i haven?

Som du kan se i vores guide nedenfor, skal du bruge en række ting for selv at installere kunstgræs i din have. For at hjælpe dig godt igang har vi lavet en liste over, hvad du skal bruge til at lægge kunstgræs.

  • Et par arbejdshandsker
  • En skovl eller spade
  • En Stanley kniv/ hobby kniv
  • En trillebør
  • En nivelleringsrive
  • En pladevibrator
  • Et vaterpas
  • Vores fiberdug
  • Vores kunstgræs
  • Vores kunstgræs lim og limbånd ( hvis du skal bruge flere stykker, der skal samles)
  • Vores kunstgræspløkker og en hammer  
  • Kvarts sand
  • En kunstgræsbørste (eller en børste/kost med hårde børster)

Trin 1 - Udgravning og grus påførelse

Før du lægger kunstgræs i haven, skal du fjerne alt gammelt græs samt eventuelle rødder. Bagefter påføres et lag af cirka 8-12 cm grus 0-8  eller anden veldrænende jord. Vi bruger kunstgræs med dræn, som i kombination med en god bundopbygning, sørger for, at vandet nemt kan løbe igennem.

Bemærk: Sørg for, der ikke ligger større sten eller lignende på overfladen, da det eventuelt vil kunne mærkes gennem. kunstgræstæppet. efterfølgende. 

Trin 2 - Udplan grus og læg fiberdug

Du kan vande gruset, hvis du ikke har en pladevibrator til rådighed, da det også hjælper til, at komprimere gruset. Hvis du har mulighed for det, komprimer da gruset med en pladevibrator. Brug derefter en nivelleringsrive, vaterpas eller det afretningssystem du er vant til at bruge for, at glatte gruset helt ud. 

Bemærk: Kunstgræs formerer sig til overfladen, så dette er et præcisionsarbejde, men græsset skal nok finde sig tilrette.

Læg derefter fiberdugen på gruset for at stabilisere underlaget. Fiberdugen fungere også som en ukrudtsdug, som samtidig også minimere risikoen for ukrudt yderligere.

 

Tip: Fastgør fiberdugen i hjørnerne med vores kunstgræspløkker for at holde det på plads 

Trin 3 - Rul kunstgræsset på

Når dit underlag er gjort klart, så er det tid til at tage fat på kunstgræsset. Rul dit ny kunstgræstæppe ud, træk det stramt og læg det oven på fiberdugen. Bruges der flere stykker kunstgræs i haven? Altid læg dem i samme retning for at undgå farveforskelle. Vores kunstgræs er som standard 4 meter bredt. Hvis overfladen i din have er bredere, og du har flere stykker græs, så læg dem pænt ved siden af hinanden i samme retning. Dette kan ikke understreges nok.

 

Tip: Vores kunstgræs er nøje udalgt, og produceret til brug i netop private haver. Dog kan der være lidt forskel på looket, afhængigt af hvilken retning man ser det fra. Så peg græsstråene mod det sted, hvor du oftest ser det fra, eksempelvis et bestemt vindue. Det skaber det bedste lys og syn på dit nye kunstgræs  til haven.

Trin 4 - Tilpas, mål og skær kunstgræsset

Når dit kunstgræs er rullet ud i haven, skal du nu tilpasse græsset til eventuelle kanter og vinkler. Skær kanterne til med en hobbykniv. 

Trin 5 - Fastgør eventuelle samlingerne

Består din nye plæne af flere sammenlagte stykker kunstgræs, skal samlingerne limes sammen: Det gøres som beskrevet nedenunder.

1. Sørg for, at kanterne er helt lige og ligger helt op ad hinanden, så du får en flot samling, der ikke kan ses.

2. Fold de to kanter, som er op mod hinanden, lidt ud til hver deres side, og læg limbåndet mellem de to stykker, så båndet ligger lidt under begge stykker plæne. Limbåndet skal helst være i et stykke og skal dække den fulde længe af samlingen.

3. Påfør vores lim på limbåndet, i et jævnt lag, langs hele samlingen.

4. Efter limet er blevet påført limbåndet, foldes de to plænerkanter tilbage op mod hinanden. Vær forsigtig og grundig når du gør dette, så du sikrer, at kanterne kommer helt op mod hinanden, samt lige op mod hinanden, for det bedste resultat, så kan man ikke se samlingerne, når græsset er blevet børstet op!

 

Trin 6 - Fastgør kunstgræsset med vores kunstgræs pløkker

Hele kunstgræsplænen skal nu fastgøres til underlaget. Dette gøres ved at sætte ”kroge” rundt i yderkanten af hele plænen. For det bedste resultat anbefaler vi, at der sættes en ”pløk” cirka pr. 30-50 cm.

Trin 7 - Fej kunstgræsset... og nyd din nye plæne!

Til slut skal du børste eller rive dit græs op. Chancerne er, at dit kunstgræs stadig er lidt fladt, fordi det har ligget rullet sammen. Brug derfor en hård kost eller en rive til, at børste græsset mod stråene, så alle græsstrå står pænt op. 

Efter du har børstet første gang, skal du sørge for at fordele 5 kg kvartsand pr. m2 (mængden kan variere afhængigt af den valgte kunstgræstype), og derefter børste græsset op igen for at sikre, at sandet fordeler sig jævnt og lægger sig i bunden af tæppet. 
Vi har specielt udvalgt vores kunstgræs, så der ikke skal bruges gummigranulat i din have.

Du kan med fordel børste eller påføre lidt kvartssand til plænen fra tid til anden, dette er dog ikke en nødvendighed.

Nu er du færdig, og kan nyde dit nye kunstgræs i haven med minimal vedligeholdelse!

kunstgræs set fra siden kolding

DKK 149,00 Pr. M²

Se alle vores typer

Send os en besked

Benyt formularen nedenunder, og kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop dit projekt, eller hvis du blot ønsker at vide mere. 
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!

Email:

kontakt@kunstgraesdanmark.dk

Mobil:

+45 61 26 25 78

+45 60 75 18 04