Hvorfor pesticider er farlige for miljøet - Og kunstgræs er løsningen

Vi skal undgå at bruge pesticider

Selvom det er nemt at glemme de skadelige virkninger af pesticider og herbicider, har disse kemikalier potentielt negative konsekvenser ikke kun for din have, men også for miljøet og dig.

Miljøstyrelsen opfordrer endda danske haveejere til at fjerne ukrudt og skadedyr fra haven uden at bruge pesticider. Miljøstyrelsen lavede endda en kampagne, som giver gode råd til, hvordan du kan gøre det. 

Kampagnen, ”Sammen gør vi haven grøn”, hjælper haveejere til at vælge miljøvenlige alternativer til pesticider.

Denne artikel forklarer ligeledes om pesticider og hvad du kan gøre for, at undgå at bruge dem.

Pesticid problemer forklaret

Pesticider er generelt set et sprøjtekemikalie, der hjælper med at håndtere skadedyr og parasitter.

Pesticider er også meget brugt i landbrugsindustrien af både landmænd og virksomheder for at hjælpe med at give bedre afgrøder, forbedre fødevarekvaliteten og hjælpe med at reducere spredningen af sygdomme.

Her er problemet – du er måske ikke landmand, og dit græs har sandsynligvis ikke brug for det niveau af skadedyrsforebyggelse. Men hvis det er nødvendigt, for at opretholde den pæne plæne du drømmer om, er det måske på tide at overveje et alternativ?

Husejere vil bruge pesticider, herbicider og syntetisk gødning i betydelige mængder uden at tænke på de langsigtede virkninger.

Et væsentligt problem er sprøjte tilførselssystemet. Dette er ikke kun let luftbåret, men det skylles også nemt væk efter regn eller vanding af græsset, som så siver ned i grundvandet og strømmer ud i naturlige vandområder – dette kaldes afstrømning.

Afstrømning…

Pesticider kan hjælpe med skadedyrsbekæmpelse, men der er en skidt cyklus ved det. Når vi tænker på den meget store risiko for afstrømning af pesticider, ser vi, at dette påvirker andet planteliv, godartede insekter og sundheden i naturlige vandveje.

Pesticider er også blevet forbundet med fødselsdefekter og kræft, og Danmark har en lang historie med kraftig sprøjtebrug, alt sammen fordi de ender i vores vand.

Med dette i tankerne er det vigtigt at være opmærksom på vores eget pesticidforbrug og overveje andre alternativer, såsom kunstgræs, for at reducere den negative påvirkning af pesticider på miljøet.

Pesticider i grundvandet

Løsningen? Kunstgræs!

Hvis du vil finde et alternativ til pesticider, men ikke vil ofre at have en smuk græsplæne fri for insekter – er kunstgræs dit miljøvenlige svar! Fordi kunstgræs ikke vokser og derfor er ugæstfri over for skadedyr, behøver du ikke ukrudtsmidler, herbicider eller pesticider, samtidig er det ikke noget mikroaffald fra kunstgræs, så du skal ikke bekymre dig om at installere kunstgræs i forhold til miljøet!

Desuden har kunstgræs fordele udover at være miljøvenligt:

• Skiftet til kunstgræs sparer dig penge på udstyr og løbende omkostninger til vedligeholdelse af en flot have, herunder en betydelig årlig udgift af vanding af plænen.

• Du skal ikke bekymre dig om allergier, der påvirker dig, dine børn eller dine kæledyr!

• I modsætning til naturligt græs ser kunstgræs smukt og grønt ud hele året rundt.

Hvis du er klar til at tage springet til kunstgræs til haven i dag, så kontakt os og vi hjælper dig videre.

baghave med kunstgræs

Send os en besked

Benyt formularen nedenunder, og kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop dit projekt, eller hvis du blot ønsker at vide mere. 
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!

Email:

kontakt@kunstgraesdanmark.dk

Mobil:

+45 61 26 25 78

+45 60 75 18 04