kunstgræs og Miljø

Er kunstgræs og miljø en god kombination i 2023?

For en del år tilbage fik kunstgræs og miljø lidt omtale i Danmark, med netop usikkerheder såsom; Er kunstgræs farligt for dit helbred? Hvad med miljøet i kombination med kunstgræs? 

Her vil vi gerne dykke dybere ned i, hvorfor kunstgræs fra Kunstgræs Danmark, ikke er sundhedsskadeligt, og hvordan vi mener, at vores kunstgræs faktisk bidrager til mindre miljøforurening. Og at kunstgræs og miljøet kan gå hånd i hånd i 2023.

kunstgræs og Miljø

Hvorfor kunstgræs bidrager til mindre miljøforurening

Gummigranulat, kunstgræs og miljø

Kunstgræs har tidligere været nævnt i sammenhæng med miljøforuening og ligende, fordi kunstgræsbaner er strøget med gummigranulat. Der er usikkerhed om de mulige konsekvenser for menneskers sundhed og miljøet ved brugen af granulat.

Kunstgræs Danmark bruger kun kunstgræs, hvor brugen af gummigranulat er 100 % UNØDVENDIG! Så hos os behøver du SLET ikke bekymre dig om, farerne ved gummigranulat og dets virkning på dit helbred og miljøet.

Genbrug af kunstgræs

Et af de spørgsmål vi ofte får som kunstgræssælger er: ”Kan man genbruge kunstgræs?”. Det korte svar hertil er: ”JA!”. Når kunstgræsmåtterne har tjent deres levetid, bliver de kørt til en specialfabrik, hvor de brugte græsmåtter bliver adskilt til rene råmaterialer vha. avanceret separationsteknologi. 

Dette sker f.eks. ved en fabrik såsom Re-Match A/S i Herning. På denne måde sikres det, at 95 % af det gamle kunstgræs kan genbruges til nye formål, og hos Kunstgræs Danmark sigter vi efter at levere et minimalt fodaftryk på miljøet!

Miljøvenligt kunstgræs

I produktionen af kunstgræs bruges der forskellige grundstoffer, der kan genbruges senere. Ved fremstillingen af græsstråene bliver der brugt et materiale kaldet polyethylen, PE, fordi denne plasttype er kendetegnet ved egenskaben til ikke at splintre. Netop på grund af denne egenskab bliver PE brugt til, at lave vores drikkevandsrør. Der er dermed ingen grund til, at være bange for, mikroplast i jorden.

Der er heller ingen forskel på naturgræs og kunstgræs med hensyn til vandafledning. Hullerne i bunden gør kunstgræs ideel til at dræne vand. Vores græsmåtter tillader at 60 liter vand i minuttet pr. m2 passere igennem, og hvis det installeres på den rigtige måde, bidrager dette til en god grundvandshåndtering. Se her vores guide til hvordan man lægger kunstgræs i 7 trin.

kunstgræs og Miljø

Miljøvenlig vedligeholdelse af kunstgræs

Især ved vedligeholdelse af kunstgræs, gør man en forskel miljømæssigt i forhold til naturgræs, for eksempel fordi man slipper for at gøde og sprøjte ukrudt med skadelige kemikalier, som til sidst ender i vores alles sammens drikkevand, og forurener jordmiljøer.

Med en smuk plæne i kunstgræs, behøver du ikke bruge en forurenende benzinplæneklipper eller havetraktor for, at holde din græsplæne kort og velplejet. Desuden slipper du for skæreaffaldet fra naturligt græs, der kan være svært at kompostere. På den måde er kunstgræs et miljøvenligt og tidsbesparende alternativ.

 Ved valg af kunstgræs, siger det sig selv, at det ikke er nødvendigt at vande plænen form at holde den pæn og grøn. Sprøjtning og spild af dyrebart drikkevand hører derfor fortiden til.

Vil du have din have mere miljøvenlig?

Er du også træt af at skulle håndtere den forurenende plæneklipper hver uge? Vil du have en græsplæne, hvor der ikke skal spildes mere vand? Vil du også sige farvel til kemiske sprøjtemidler og kunstgødning for at sikre et bedre klima? Se vores miljøvenlige typer kunstgræs!

Send os en besked

Benyt formularen nedenunder, og kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop dit projekt, eller hvis du blot ønsker at vide mere. 
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!

Email:

kontakt@kunstgraesdanmark.dk

Mobil:

+45 61 26 25 78

+45 60 75 18 04