Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål om vores kunstgræs!

 

Kunstgræs i haven er stadig lidt nyt for mange af os i Denmark, selvom det er en stor succes i resten af verden. Så nedenfor har vi forsøgt, at besvare nogle af de spørgsmål du måske har. Har du stadig nogle spørgsmål om kunstgræs eller om installationen af kunstgræs, så tøv ikke med at kontakte os. Vores eksperter er klar til, at svare på dine spørgsmål via telefon eller på mail.

Alle typer kunstgræs som vi sælger er børnevenligt. Græsset er fri for skadelige stoffer, er allergivenligt, føles dejligt blødt, bliver ikke mudret eller skaber grønne knæ. Kunstgræs er derfor SUPER velegnet til børn! 

Alle typer kunstgræs som vi sælger, er sikre for kæledyr. Du slipper også for, at dine kældedyr kommer ind med mudrede poter. Kunstgræsset er robust og modstandsdygtig overfor afføring, opkast, m.m. og vil derfor ikke misfarves eller lign, som en ”normal” græsplæne, hvor græsset hurtigt bliver gult og tørt. I et sådant tilfælde, af f.eks. afføring fra en hund, er det tilrådeligt, at skylle græsset med vand mod stanken. Vores kunstige græs er også fri for skadelige stoffer. Endvidere er kunstgræs også optimalt for kæledyr, da de også kan lide af græsallergier.

Kunstgræs er bestemt velegnet til dit sommerhus. Efter montering af kunstgræsset er det stort set vedligeholdelsesfrit, så du kan nyde en smuk vedligeholdt have, når du eller dine gæster ankommer til dit sommerhus. Græsslåning og sprøjtning hører fortiden til, og dit græs vil ikke være misfarvet og langt efter flere måneder uden besøg i dit sommerhus! Se her den mest valgte type kunstgræs.

I princippet vil ukrudt ikke vokse på eller i kunstgræsset. Vi anbefaler dog altid at installere geotekstil ( Vores fiberdug) under kunstgræsset, når det er til have eller græsplæne med jord eller lignende som det primære underlag. Dette minimere risikoen for ukrudt. Det er også vigtigt, at græsset er ordentligt lagt, så ukrudtet ikke kan vokse på siden. Ved at fjerne eventuelle frø, der måtte blæse hen på græsset fra tid til anden, er chancen for, at ukrudt vokser frem ekstrem lille. Hvordan lægger jeg kunstgræs. 

Al vores kunstgræs til haven er med dræn. Der kan i gennemsnit trække 60 liter vand pr. m2 i minuttet gennem vores typer af kunstgræs, medmindre andet er udtrykkeligt angivet på hjemmesiden. Der er små huller i bunden af kunstgræsset, de såkaldte dræn hvorigennem vandet let løber væk. Hvis din bundopbygning er udført korrekt, forsvinder vandet selv efter en kraftig regnbyge. Læs mere om bundopbygningen her.

Levetiden for kunstgræs afhænger af, hvordan det bruges. Generelt vil du have glæde af dit kunstgræs i mange år, selv ved intensiv brug og gerne minimum 10-15 og helt op til 20 år.

I princippet kræver kunstgræs kun lidt vedligeholdelse. Slåning, sprøjtning eller såning hører fortiden til, så det vil spare dig penge og tid. Kunstgræs bliver kaldt vedligeholdelsesfrit, og det er det, det meste af tiden. Der er dog altid nogle ting du kan gøre for, at holde kunstgræsset flot i længere tid, minimal vedligeholdelse er derfor et bedre udsagn.

Når der ligger blade på kunstgræsset, er det altid tilrådeligt at fjerne dem en gang imellem. Når bladene hober sig op et sted og begynder at nedbrydes, kan det danne et lag af humus i kunstgræsset. Dette naturlige restmateriale vil være en god nærings kilde til diverse ukrudt og mos. Fjernelse af blade kan gøres ved hjælp af en løvblæser eller hård kost. Fordelen ved en løvblæser er, at det er en meget hurtig og effektiv metode. Fejning af kunstgræsset vil gå lidt langsommere, end med en løvblæser, til gengæld kan du feje fibrene lige igen, så kunstgræsset står helt oprejst og pænt når du fejer. På denne måde slår du to fluer med ét smæk!

Kunstgræs skal ikke vandes som normalt græs. Du skal heller ikke bruge nogle sprøjtemidler mod ukrudt eller lignende. Du skal heller ikke slå græsset og kan derfor også reducere dit co2 udslip ved brug af benzin til græsslåsmaskinen. Endvidere er vores græs  lavet af de samme materialer som de vandrør, vores alle sammens vand løber gennem i danmark, og er derfor fri for giftige affaldsstoffer. Læs mere omkring kunstgræs og miljø her

Nej. Vores kunstgræs er UV bestandigt. Det betyder, at det ikke vil misfarves over tid eller gennem årstidernes sæsoner, så du altid vil have en flot og grøn plæne.

Investering af kunstgræs kan være med til at øge værdien og hjælpe med at sælge din bolig når tid er. Ifølge GE finance, kan en investering i alle former for udendørs optimering, betyde en øget værdi mellem optil 100-200% af den investering du har foretaget, og vil være en direkte tillagt værdi til dit boligs værdi.

Kunstgræs kan laves af to typer materialer, polyethylen og polypropylen. De noget længere fibre er normalt lavet af polyethylen. Dette materiale føles blødt og sikrer, at kunstgræsset forbliver fleksibelt. Derudover er dette materiale modstandsdygtigt over for forskellige vejrpåvirkninger som varme og kulde. Det andet materiale, som kunstgræs kan laves af, kaldes polypropylen. Dette materiale bruges ofte til de kortere krøllede fibre, også kendt som mosetråd. Disse krøllede fibre er noget stivere, men holder kunstgræsset oprejst, hvilket gør det mere modstandsdygtigt.

Ja, men kan lægge kunstgræs på fliser. Den store fordel ved kunstgræs er, at du kan lægge det på næsten enhver ønsket stabil overflade, herunder fliser, beton og asfalt. Tager ved spørgsmål altid kontakt med en af vores experter.

Man kan ikke bare lægge kunstgræs oven på jorden. For det bedste resultat skal men lave en bundopbygning af for exempel stabilgrus, stenmel, eller instalere det på en fast underlag som fliser eller lignende. Vil du læse mere om hvordan du selv kan lægge kunstgræs? Læs mere her.

Du kan købe dit kunstgræs her hos Kunstgræs Danmark. Vi er din kunstgræsspecialist med det kunstgræs, du leder efter. Se vores kunstgræs her.

Kunstgræs pris afhænger af hvilket type kunstgræs og service man vælger. Priserne beregnes ofte som “kunstgræs pris per m2”. Priserne angivet på vores hjemmeside er for selve kunstgræsset pr. M2.

Ønsker du installationsmatriale, hjælp til installationen eller en total enterprise, hvor vi står fra alt fra a-z?
Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud, så finder vi den løsning der bedst passer dig.

kunstgræs set fra siden kolding

DKK 149,00 Pr. M²

Send os en besked

Benyt formularen nedenunder, og kontakt os for et uforpligtende tilbud på netop dit projekt, eller hvis du blot ønsker at vide mere. 
Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!

Email:

kontakt@kunstgraesdanmark.dk

Mobil:

+45 61 26 25 78

+45 60 75 18 04